Hauser Caprine
Nyitvatartásunk az időjárás függvényében, pl. az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott riasztások változhat.

Kerékpárút-fejlesztések a Velencei-tó körül

A Velencei-tó az egyik legnépszerűbb és gyorsan fejlődő kerékpáros desztináció ma Magyarországon. Méltán kedvelik a bringások, hiszen a térség kerékpárral kényelmesen bebarangolható, és a napjainkban is zajló turisztikai fejlesztések eredményeként máig közel 100 km új kerékpárút létesült.

A fejlesztés a 2014-20-as időszakban is folytatódik, pár év múlva Budapestről a Váli – völgyön át a Vértes felől kerülve el lehet majd kerekezni a Velencei-tóra, és a Balaton felől Budapest felé is bejárható lesz a térség két keréken.

A Velencei-tó számos kerékpáros rendezvénynek is otthona, pl. a Tour de Velencei-tó, a K&H Mozdulj! Kerékpáros Nap vagy az FMH Családi Kör Bringatúra egyenként több ezer biciklist csábít a tóhoz minden évben.

A tavat megkerülő, 28 km hosszú, kiépített kerékpárúton csupán néhány óra alatt látnivalókban és élményekben gazdag túrát tehet együtt az egész család. A tókörnyéki településeken futó tematikus sétányokon és a kitáblázott természeti tanösvények mentén, a Velencei-hegységben vagy a Dinnyési-fertőn kijelölt terepkerékpáros útvonalakon is bárki bátran nekiindulhatunk átlagos fizikai állapotban, nem fogja magát riasztóan meredek kaptatón találni. A bringás kirándulás programját fürdőzéssel, hajókázással, madármegfigyeléssel, helyi termék kóstolóval vagy múzeumlátogatással és számos más, vidám programmal szakíthatjuk meg egyegy pihenőre.

A kerékpáros túrázókat ingyenes túra térképekkel, túraajánlatokkal és számos további hasznos kiadványokkal várják a környékbeli szálláshelyeken és az információs pontokon.

Tervezze meg kerékpáros kirándulását a velenceito.hu oldalon található Interaktív térkép vagy a Velencei-tó mobil applikáció segítségével!

Forrás: Velencei-to.hu
2014.04.29.
Főoldal | Túráink | Áraink | Referenciák | Galéria | Kapcsolat | Media
Copyright © 2016, Zilaj Kerékpárkölcsönző, Zilaj Bt.
A-huszár